seo-tekst-schrijven-blog-digital-bean

SEO teksten schrijven? Ontdek de 7 SEO tekst tips voor meer omzet!

24 MILJOEN! Het aantal webshops de gehele wereld telt volgens WP forms. En allemaal proberen ze een stukje van de 5.8 BILJOEN dollar, dat is een B van Biljoen, die in 2023 werd uitgegeven via e-commerce te bemachtigen!

Hoe? Marketing natuurlijk, duh! Maar één van deze marketingkanalen springt er tussen uit, en dat is SEO en dan voornamelijk SEO teksten!

Het zou toch fantastisch zijn als je één keer een SEO tekst schrijft die jarenlang ‘gratis’ SEO bezoekers naar je webshop trekt vanuit de zoekresultaten! Maar hoe schrijf je effectieve SEO teksten voor webshops – die geld opleveren?

Daar waren wij ook benieuwd naar en hebben het uitgezocht! We gaan hieronder de basics zoals zoekwoorden en zoekintentie behandelen, maar duiken ook een beetje de diepte in met over product beschrijvingen en SEO copywriting technieken zoals het AIDA schema!

Geen tijd te verliezen laten we snel beginnen met wat basisvragen en dan duiken we de seo teksten tips in!

Wat is een seo tekst?

SEO tekst betekenis is het creëren van geschreven content die specifiek is ontworpen om de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren.

Maar wat is een goede SEO tekst? En wat zijn SEO teksten precies? Ze kenmerken zich door het volgende: 

 • Geschreven voor gebruikers, afgestemd op zoekintentie en actie gerichte informatie.
 • Bevatten zoekwoorden, deze maken duidelijk voor zoekmachines waar de tekst over gaat. 
 • Leesbaar en gebruiksvriendelijk (UX), duidelijke tekst opmaak met koppen en sub koppen en leesbaar  gemaakt met lijstjes, witregels en korte zinnen.
 • Actueel, bevat up to date informatie die nuttig is voor gebruiker vermijd fluff.
 • Uniek, geen ‘copy, paste’ blogs of product beschrijving van bol toepassen dus, haha! Originele SEO content maakt je geloofwaardig en versterkt je autoriteit.

Hoe lang moet een seo tekst zijn?

De PERFECTE lengte bestaat niet! Wel waarderen zoekmachines uitgebreide content beter omdat je meer informatie en ‘waarde’ biedt aan gebruikers. Plus hoe langer te tekst hoe meer ruimte je hebt om relevante (long-tail) zoekwoorden toe te passen! 😉

Bij zoekmachines gaat het om ‘welke content biedt het beste antwoord voor onze gebruikers’ als jij het beste antwoord hebt in en dit in 100 woorden duidelijk kan maken! Helemaal prima!

Maar vaak zoeken mensen naar probleem X en tijdens dat ze die content aan het consumeren ontstaan er weer vragen / problemen waar ze weer antwoord op willen. Als jij dat dus allemaal in één SEO tekst hebt verwerkt zullen zowel mensen als zoekmachines je enorm waarderen!

Samengevat: Biedt antwoorden en oplossingen op zoveel mogelijk ‘relevante’ vragen en problemen die mensen hebben. 

seo-tekst-lengte-illustratie

Hoe schrijf je een goede seo tekst? (Stappenplan)

 • Begrijp je doelgroep:
   • Weet voor WIE je schrijft, wat is je doelgroep? En begrijp hun zoekintenties en behoeften. Gebruik social media, forums en anderen plekken waar jouw doelgroep rond hangt om er achter te komen wat hun vragen, problemen en hun spreektaal is.
 • Doe een Zoekwoordonderzoek
   • Gebruik de Google Search suggesties , Meer om te vragen en gerelateerde zoekopdrachten secties om zoekwoorden te vinden. SEO tools zoals Ahrefs, KWFinder en Semrush bieden een meer uitgebreid beeld!
 • Begrijp de zoekintentie
   • Zoekintentie (blog) is  de ‘intentie’ die de gebruiker heeft achter zijn zoekopdracht. De vier core zoekintentie zijn: Informationeel, Navigerend (Bijv: facebook login), en Commercieel (Producten vergelijken), Transactioneel (Producten kopen).
 • Gebruik van Zoekwoorden:
   • Integreer de gekozen zoekwoorden op natuurlijke wijze in de tekst, inclusief de URL, title tag, titel, tussenkoppen, en de eerste alinea. Wees niet spammy, af en toe een zoekwoord is genoeg!
 • Creëer een pakkende Titel en Meta-beschrijving:
   • Schrijf een pakkende titel en een overtuigende meta-beschrijving die beide je één keer hoofdzoekwoord bevatten. Het doel van deze twee is om mensen te laten klikken! Gebruik power words of stel een vraag die nieuwsgierigheid opwekt zoals ‘De geheimen van SEO tekst schrijven leren? Ontdek ze hier!’ 
 • Overzichtelijke outline en optimaliseer voor leesbaarheid!
   • Maak gebruik van BESCHRIJVENDE tussenkopjes (H2, H3, etc.) om de tekst overzichtelijk te maken. Lees tip 7 voor meer kennis!
   • Gebruik opsommingstekens of lijsten waar mogelijk, voor een scanbare tekst waar mensen snel hun gewenste informatie kunnen vinden
 • Creëer unieke en waardevolle inhoud.
   • Zorg dat je content informatief, relevant en uniek is. Wij zeggen altijd beter Kwaliteit boven Kwantiteit. Als je meer focust op de kwaliteit van je SEO content, maak je goede seo proof website teksten die minder kwetsbaar zijn voor algoritme updates!
 • Gebruik interne en externe links:
   • Voeg interne links toe naar relevante pagina’s binnen je website. Dit helpt bezoekers relevante informatie te vinden en zoekmachines je website beter te begrijpen.
   • Gebruik externe links om autoriteit en betrouwbaarheid te tonen. Zoekmachines waarderen het als je ‘claims’ die je doet in je teksten onderbouwt met bronnen en onderzoeken. Zo laat je zien van ‘kijk ik heb mijn onderzoek gedaan!
 • Voeg afbeeldingen en video’s toe:
   • Mensen houden van visuele content, het maakt de woorden en cijfers duidelijker en creëert meer interactie. Vergeet niet de afbeeldingen en video’s een beschrijvende ALT tekst te geven!
 • Update de content
   • Houd je content up-to-date en herschrijf oude artikelen met nieuwe informatie. Zo laat je zoekmachines en mensen zien dat je actief bezig bent met de beste en juiste informatie te bieden. En dat is waar zoekmachines en mensen op zoek naar zijn!
 • Analyseer en verbeter 
  • Gebruik tools zoals Google Analytics en Google Search Console (blog) om je resultaten te meten en verbeteringen door te voeren op basis van data. Kijk naar metingen zoals, CTR, Bounce rate en Time on page.

Waar moet een seo tekst aan voldoen is nu duidelijk, de basis is gelegd! Maar nu ben jij een gemotiveerde webshop eigenaar die niet voor gemiddeld, plek 4 -5 gaat, nee jij gaat voor plek #1! Dan zijn de volgende tips voor jou…

serp-plek-1-illustratie

7 SEO teksten tips die je niet mag missen!

Hoe seo teksten schrijven die ook daadwerkelijk scoren en ook nog eens geld opleveren? Nu is het tijd voor wat diepgang op de algemene richtlijnen hierboven. Hier een paar tips voor seo teksten die je vandaag kunt toepassen!

Tip 1: Pak de aandacht met een hook!

HEY, JIJ DAAR! Heb ik je aandacht? Dat is namelijk de bedoeling, hier is waarom…

In de eerste seconden beslist je lezer of jouw tekst de moeite waard is om te lezen. Dus, hoe grijp je hun aandacht vast en laat je niet meer los? Met een hook die zo krachtig is, dat wegklikken geen optie meer is.

Hier is hoe…

De Vraag Hook

Deze hook gebruikt een intrigerende vraag om de nieuwsgierigheid van de lezer te wekken. Het doel is om een vraag te stellen die direct relevant is voor de lezer, waardoor ze doorgaan met lezen om het antwoord te vinden. 

Voorbeeld: “Heb je je ooit afgevraagd hoe sommige websites altijd bovenaan de zoekresultaten verschijnen?”

De Statistiek Hook

Deze hook presenteert een verrassende of indrukwekkende statistiek die relevant is voor het onderwerp van de tekst, deze hebben we ook gebruikt voor deze tekst. Het gebruik van concrete data trekt de aandacht en bouwt geloofwaardigheid op. 

Voorbeeld: “Wist je dat 75% van de gebruikers nooit voorbij de eerste pagina van zoekresultaten kijkt?”

De Verhalende Hook

Dit type hook trekt de lezer binnen met een kort, boeiend verhaal of anekdote die direct betrekking heeft op het onderwerp. Verhalen creëren emotionele betrokkenheid en maken de informatie persoonlijker en meer herkenbaar. 

Voorbeeld: “Toen Jan zijn webshop startte, had hij nooit verwacht deze simpele SEO aanpassing zijn verkoop zou verdrievoudigen.”

Tip 2: Pas het AIDA schema toe

AIDA is misschien wel de bekendste en meest gebruikte marketingformule op de wereld! Je zult er dagelijks mee te maken hebben, bewust of onbewust! Maar wat is het AIDA marketingmodel, daarom volget hier een korte uitleg…

 • Aandacht (Attention): Dit is de fase waarin je de aandacht en nieuwsgierigheid van je doelgroep trekt om de volgende zin te lezen, vaak door middel van een opvallende kop of andere tekstuele hook zoals hierboven besproken. Het doel is om de bezoeker de volgende regel te laten lezen.
 • Interesse (Interest): Nadat je de aandacht hebt getrokken, moet je de interesse van je publiek wekken door meer te vertellen over het onderwerp of product, vaak door het probleem (pijnpunt) te benadrukken dat je product of dienst oplost.
 • Verlangen (Desire): In deze fase bouw je verlangen op bij je publiek door de droom uitkomst van je doelgroep te schetsen. Schets het beeld wat het resultaat is als de bezoeker de tekst heeft gelezen of het product heeft gebruikt!
 • Actie (Action): Tot slot moedig je je publiek aan tot een specifieke actie, zoals het doorlezen of aankoop van het product! Wees hier super duidelijk, bezoekers moeten geen twijfel of verwarring hebben over wat ze als volgt moeten doen! Hier straks meer over…

Laten we het AIDA schema toepassen!

Laten we het AIDA-model toepassen op een SEO-tekst over het belang van duurzaam leven voor het milieu, met behulp van een statistiek hook.

Aandacht (Attention):

“In een recent onderzoek werd ontdekt dat door simpelweg over te schakelen op herbruikbare waterflessen, een gemiddeld huishouden bijna 150 plastic flessen per jaar kan besparen. Dit is slechts één voorbeeld van hoe kleine veranderingen een aanzienlijke impact kunnen hebben.”

Interesse (Interest):

Maar hoe kan jij nou een impact maken? Dat is precies wat we hebben uitgezocht en op een rijtje hebben gezet! Je leert in deze 7 tips om bewuster te leven!

Verlangen (Desire):

Je wilt toch met een gerust hart naar bed gaan, wetende dat jouw kinderen later ook kunnen genieten van de prachtige natuur, wetende dat je hebt bijgedragen aan een betere planeet! Is dit iets waar jij van denk dat wil ik…

Actie (Action):

“Lees hieronder dan snel de uitgebreide gids over bewust leven, dat is de eerste stap naar een bewuster leven!”

Nu lijk ik misschien een klimaat ridder, maar het maakt wel duidelijk hoe het AIDA schema in zijn werking gaat! 

Je pakt de aandacht met een statische hook, daarna wek je interesse te wekken door wat ze gaan leren, dan bouw je verlangen op door de voordelen op te noemen en dan geef je duidelijk instructies voor wat ze als volgt moeten doen. Wat ons op de volgende tip brengt…

Tip 3: Heb een super duidelijke CTA!

Een super duidelijke Call-to-Action (CTA) is enorm belangrijk, het vormt de brug tussen de interesse of het verlangen van een gebruiker en de actie die JIJ als webshop wilt dat ze ondernemen. Een onduidelijke CTA kan lijden tot: 

 • Verwarring bij de gebruiker: Ze weten niet wat ze vervolgens moeten doen.
 • Verlaagde conversieratio’s: Minder bezoekers nemen de gewenste actie.
 • Gemiste verkoopkansen: Potentiële inkomsten gaan naar de volgende webshop.
 • Verlies van focus: Bezoekers Aandacht kan afdwalen.
 • Minder gebruikersinteractie: Kansen voor interactie om top of mind te blijven gaan verloren.

Goede CTA creëren, zo doe je dat!

 • Wees specifiek en duidelijk: Zorg dat je CTA duidelijk aangeeft wat de lezer moet doen na het lezen van je tekst, bijvoorbeeld “Lees meer over onze SEO-diensten“. Als je oprecht geïnteresseerd bent meer uit je webshop te halen, klik op de link! 😉
 • Gebruik krachtige werkwoorden: Stimuleer actie met krachtige werkwoorden zoals “Ontdek”, “Start”, of “Verbeter” om lezers aan te moedigen tot de volgende stap. Of voeg een beetje urgentie toe, denk aan ‘Exclusief’, ‘Geheim’, of ‘Vooraad raakt snel’ op! Benieuwd naar meer power words check deze lijst van 161 stuks! (Kijk hier)
 • Geef een duidelijk voordeel: Maak duidelijk wat het voordeel is voor de lezer, zoals “Verhoog je websiteverkeer vandaag nog”. Maak duidelijk wat de lezer eraan zal hebben als hij doorleest of doorklikt!
 • Maak het visueel opvallend: In digitale content, zorg ervoor dat je CTA-knop of link visueel opvalt binnen de SEO tekst, zodat lezers het gemakkelijk kunnen vinden. Nogmaals er mag geen verwarring over ontstaan!
 • Sluit aan bij de content: Zorg ervoor dat je CTA relevant is voor de inhoud van je SEO tekst. Als je tekst bijvoorbeeld gaat over het verbeteren van lokale SEO, maak dan een CTA die lezers uitnodigt om meer te leren over lokale SEO-strategieën of diensten.
 • Test en optimaliseer: Experimenteer met verschillende CTA’s in je SEO teksten om te zien welke de hoogste conversieratio’s opleveren en pas je strategie dienovereenkomstig aan. A/B testen zijn hiervoor natuurlijk het best maar daar is wel wat technische kennis voor nodig!

Oké je hebt bezoekers zo ver gekregen om ‘actie’ te ondernemen om naar een product te gaan! Maar daar staat de volgende uitdaging te wachten, daar moet je ze weer overtuigen om het product te kopen. Dit doe je met een product beschrijving , wat ons naar de volgende tip brengt…

cta-uitgelegd-illustratie

Tip 4: Optimaliseer de productbeschrijvingen

Een overtuigende product beschrijving is meer dan een simpele opsomming van product eigenschappen. Het is jouw verkooppitch, de kans om een verhaal te vertellen dat jouw product onweerstaanbaar maakt. Hieronder vind je stappen en tips om de perfecte product beschrijving te creëren die niet alleen de SEO van je webshop verbetert, maar ook de verkoop stimuleert.

 • Ken je Doelgroep: Schrijf met je ideale klant in gedachten, gebruik taal die hen aanspreekt en ontkracht mogelijke bezwaren die ze hebben met mini verhaaltjes. 
 • Focus op voordelen: Zet product eigenschappen om in klantvoordelen. Dus is in plaat van ‘satijnen dekbedovertrek’ → Een fluweel zacht dekbedovertrek van satijn die je warm houdt tijdens ijzig koude dagen en ademend is tijdens die hete zwetende zomerse nachten’
 • Gebruik natuurlijke zoekwoorden: Integreer zoekwoorden op een manier die natuurlijk aanvoelt. 3 zoekwoorden in een product beschrijving is genoeg zolang je hoofd zoekwoord er maar tussen zit!
 • Onderbouw je ‘claims’: Maak alleen beloftes en claims die je waar kan maken of kan bewijzen. Zeg niet zomaar ‘dit is het beste hoofdkussen’ zonder dat je hier bewijs voor hebt van bijvoorbeeld consumentenbond. Blijf wel eerlijk en oprecht dat wint op de lange termijn meer vertrouwen en is beter voor je brand.
 • Spreek tot de verbeeldingskracht: Schetst het beeld voor de lezer, hoe is het gevoel is om jouw product te gebruiken. Spreek universele gedachten en ervaringen rondom je product uit. Een mooi voorbeeld zijn de reclames parfum merken, ze schetsen een uitkomst die je zult hebben met hun parfum.
 • Voeg social proof toe: Toon klantenreviews of beoordelingen op de product of sales pagina om vertrouwen te wekken. Een simpele sterren beoordeling of een handvol reviews van eerdere klanten kan bezwaren binnen een paar seconden doorbreken! Dit is enorm krachtig!
 • Maak gebruik van Bullet Points: Presenteer eigenschappen als voordelen overzichtelijk, zodat mensen snel de voordelen kunnen scannen. Zo maak je het makkelijk om een beslissing te maken en dus makkelijker om over te gaan op aankoop!
 • Sluit af met een Sterke CTA: Moedig de lezer aan tot actie met een overtuigende oproep. En zoals eerder besproken moet dit duidelijk zijn, met power words en het liefste ook een tikkeltje schaarste of urgentie creëren!

Nu heb je een killer SEO product beschrijving! Vergeet trouwens niet de andere SEO tekst tips zoals de hook en AIDA schema hier ook toe te passen! Maar voor nu gaan we verder met long tail zoekwoorden, de tactiek voor een paar snelle rankings…

product-beschrijving-optimaliseren

Tip 5: Focus in het begin op long-tail zoekwoorden met lage competitie

Long tail keywords zijn onder de online marketeers een populaire en effectieve manier om vrij snel te ranken. Het zijn langere (3+ woorden), meer specifieke zoektermen die door gebruikers worden gebruikt wanneer ze dichter bij een aankoopbeslissing staan. Een voorbeeld kan zijn i.p.v. ‘schoenenkast’ focus je op ‘schoenenkast met schuifdeuren’

Een snelle manier is om de Google search suggestie balk of gerelateerde zoekopdrachten te gebruiken. De zoekbalk van Bol of Amazon zijn vaak ook goudmijnen! Het makkelijkste is natuurlijk gebruiken van SEO Tools zoals Ahrefs, Semrush en KWfinder.

Het is aan te raden om meer te leren over longtail zoekwoorden en hoe ze jouw sneller kunnen helpen ranken! Gelukkig hebben we dit ook uitgebreid besproken!

>> Bekijk de blog hier! << , ook een CTA ;)!

zoekvolume-curve-van-short-tail-tot-long-tail-zoekwoorden
Ahrefs.com

Tip 6: Optimaliseer voor featured snippet!

Featured snippets, ook wel positie nul in de zoekresultaten genoemd, bieden een beknopt antwoord op de zoekvraag van de gebruiker. Ze worden bovenaan de zoekresultaten weergegeven en kunnen aanzienlijk meer verkeer naar je website leiden. Er zijn verschillende vormen van featured snippets, zoals paragrafen, lijsten, tabellen en video’s.

voorbeeld-featured-snippet

Hoe te optimaliseren voor Featured Snippets?

 • Veelgestelde vragen identificeren: Richt je op relevante vragen voor je producten/diensten. Gebruik “Answer the Public” voor inspiratie.
 • Juiste vorm gebruiken: Baseer je op de snippet-vorm voor jouw zoekwoord. Structureer content in:
  • Paragrafen: Maximaal 58 woorden.
  • Bullet Points/Genummerde Lijstjes: 3-9 items.
  • Tabellen: Maximaal 6 rijen.
 • Duidelijke antwoorden: Zorg voor directe, beknopte antwoorden voor eenvoudige herkenning door Google en je lezers.

Deze bulletpoints zijn een mooi voorbeeld van het optimaliseren voor Featured Snippets, alleen is dit niet de huidige vorm van Google resultaten. Dus we gaan zien of het werkt, time will tell. 😉

De nieuwe Featured snippets van Google Generative Experience (SGE)

Google’s Search Generative Experience (SGE) is een SEO trend die slimme AI gebruikt om beter te begrijpen wat mensen zoeken. Hierdoor kan Google antwoorden geven die niet alleen precies passen bij de vraag, maar ook meer informatie en context bieden. 

afbeelding-van-hoe-google-sge-zoek-resultaten

Voor iedereen die SEO content voor het web maakt, betekent dit twee belangrijke dingen:

 • Maak content die direct antwoord geeft en diepgaande kennis biedt.
 • Zoekintentie wordt nog belangrijker! Probeer te snappen WAAROM iemand iets zoekt en pas je content daarop aan. 
 • Biedt antwoorden op opvolg vragen! Bedenk wat de lezer zijn volgende vraag is na vraag X, geef ook antwoord op vraag Y! 

Door nu al rekening te houden met SGE, bijvoorbeeld door je teksten op een natuurlijke manier te schrijven en te zorgen voor hoge kwaliteit, maak je je website beter voorbereid op hoe zoekmachines in de toekomst zullen werken.

Nu heb je een SEO tekst die klaar is om de zoekresultaten te gaan veroveren! Maar de content is deel één! Het promoten van je content is de volgende stap…

Tip 7: Gebruik je Primaire Zoekwoord Strategisch in Content, URL, Meta Beschrijving, en Title Tag!

Zorg dat je zoekwoord op deze plekken staat voor de beste resultaten:

 • Titel en sub koppen: Zet het zoekwoord in de titel en een keer in een H2 kop.
 • De intro en outro: Gebruik je primaire zoekwoord in de eerste 100 woorden, en de laatste 50 woorden van je SEO artikel.
 • In de URL: Voeg je zoekwoord toe aan je webadres. Dit helpt mensen en Google om snel te zien waar je pagina over gaat. Maar houdt deze kort, zo maak je een SEO vriendelijke URL!
 • In de Meta Beschrijving: Dit is het stukje tekst onder je link in zoekresultaten. Gebruik hier ook je zoekwoord om meer klikken te krijgen.
 • In de Title Tag: Dit is de titel van je pagina in zoekresultaten. Begin je titel met het zoekwoord voor extra aandacht.

Deze SEO techniek is niet alleen SEO best practice, maar creëert ook een sterke samenhang in je content. Het herinnert je lezers en de zoekmachines aan het belangrijkste onderwerp van je tekst, van begin tot eind. 

zoekwoorden-verwerken-in-seo-tekst-illustratie

Maak je SEO Content bekend bij je publiek!

Nu je fantastische SEO-content hebt gecreëerd en geoptimaliseerd, is het tijd om deze te promoten en ervoor te zorgen dat hij door je doelgroep wordt gezien. Hier zijn twee simpele manieren om je content te verspreiden:

Op Social Media:

 • Deel je artikelen: Zet links naar je blogs of pagina’s op platforms zoals Facebook, Instagram, en Twitter. Voeg leuke pakkende foto’s en een korte uitleg toe om mensen nieuwsgierig te maken.
 • Hashtags zijn je vriend: Gebruik hashtags (#) die passen bij je onderwerp, zodat meer mensen je posts kunnen vinden.
 • Praat met je volgers: Als mensen reageren, praat dan terug! Zo blijven ze geïnteresseerd.
promoot-seo-content-op-social-media-illustratie

Via E-mail:

 • Start een E-mail lijst: Vraag bezoekers van je website om hun e-mailadres, zodat je ze updates kan sturen.
 • Maak het persoonlijk: Zeg “Hoi [naam],” aan het begin van je e-mails en kies onderwerpen die echt interessant zijn voor je lezers.
 • Altijd iets nuttigs sturen: Elk e-mailtje moet iets leuks (entertainment) of handigs (waarde) hebben. Zo kijken mensen uit naar je volgende bericht.
 • Kijk wat werkt: Met programma’s zoals Mailchimp Of Reloadify kan je zien hoeveel mensen je e-mail openen en lezen. Gebruik wat je leert om het nog beter te doen.

Dit zijn simpele manieren om je super content te delen met de wereld en meer bezoekers naar je site te trekken! Dit is op een simpele manier uitgelegd en misschien nog een beetje oppervlakkig, maar het hoeft ook niet moeilijker gemaakt te worden dan dat het al is! 

promoot-seo-teksten-via-email-illustratie

Tijd om met SEO teksten aan de slag te gaan!

Nu ben je helemaal klaar gestoomd om een SEO tekst te schrijven die scoort. Tijd om aan de slag te gaan! Maar laten we eerst alles nog even kort doornemen… 

Een SEO tekst is een tekst die geoptimaliseerd is voor zoekmachines, maar niet de gebruiker van de zoekmachine achterwegen laat!

Een goede SEO tekst bestaat uit; unieke en up to date content, gemaakt voor mensen om gemakkelijk te lezen en beantwoord een zoek opdracht met aandacht voor de zoekintentie!

Kijk nog een keer naar het stappenplan aan het begin van deze blog, voor de belangrijkste algemene punten. Een goede basis is het halve begin!

Gebruik daarna de 7 SEO tekst tips om je teksten nog betere er tussen uit te laten springen! Hier zijn ze nog een keer even kort op een rijtje…

 1. Gebruik een Hook: Pak de aandacht van je lezers met een vraag, een verrassende statistiek of een kort verhaal. Zorg ervoor dat ze willen blijven lezen.
 2. Volg het AIDA Schema: Trek aandacht, wek interesse, creëer verlangen en zet aan tot actie. Begin met iets opvallends, leg uit waarom het belangrijk is, laat zien hoe goed het kan zijn, en eindig met een duidelijke volgende stap.
 3. Duidelijke CTA: Zorg voor een heldere oproep tot actie. Vertel lezers precies wat je van ze verwacht, zoals “Klik hier om meer te leren!”
 4. Optimaliseer Productbeschrijvingen: Schrijf overtuigende beschrijvingen die niet alleen de kenmerken maar ook de voordelen van het product benadrukken. Gebruik zoekwoorden natuurlijk en voeg klantbeoordelingen toe voor geloofwaardigheid.
 5. Focus op Long-tail Zoekwoorden: Begin met specifiekere, langere zoekwoorden die minder competitie hebben om sneller te ranken. Gebruik zoekwoord tools voor inspiratie.
 6. Optimaliseer voor Featured Snippets: Richt je content zo in dat het antwoorden geeft in een formaat dat Google graag gebruikt voor snippets, zoals lijstjes of korte paragrafen.
 7. Gebruik Zoekwoorden Strategisch: Plaats je primaire zoekwoord in de titel, subkopjes, de URL, de meta beschrijving, en aan het begin en einde van je content voor de beste SEO resultaten.

Simpel gezegd: Pak de aandacht snel, houd je boodschap relevant, en maak actie gemakkelijk. Zo schrijf je SEO teksten die scoren én verkopen.

Haal meer uit jouw webshop met Digital Bean!

 

Wil je deze SEO-strategieën in actie zien en je webshop, maar heb je geen zin om de tijd en moeite in te steken? Wij helpen je graag, met SEO web teksten schrijven en SEO copywriting!

Wat je van ons kan verwachten:

 • Eerlijk, geen verborgen agenda waar onze portomonee op één staat! Maar een eerlijke samenwerking waarin een WIN WIN wordt gecreëert!
 • Transparant in de resultaten, we laten duidelijk zien wat de SEO kanaln opleveren!
 • Korte lijntjes, een webshop is hectisch en er zijn veel bewegende delen dus snelle communicatie is key! Binnen 24 uur antwoord op werkdagen! 
Is dit precies wat je zoekt is een SEO bureau? Besteed je SEo dan uit bij Digital bean! Ga naar de volgende pagina…

Kijk hoe we jouw webshop kunnen helpen online te groeien!

Kijk nu of we matchen! Klik hiernaast op de eerste stap naar online groei te zetten!

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *