7 SEO titel tips om je titels onweerstaanbaar te maken!

seo-titel-tips-blog-digital-bean

Blog delen

Laatst geupdate op 4 juli 2024 by Joram Boon

Titels zijn belangrijk! Het moet mensen binnen een oogopslag nieuwsgierig maken, vertellen waar de pagina en tegelijkertijd ook nog een SEO geoptimaliseerd zijn. Verdomde lastig!

Misschien scoor je al wel in de top 3 van de zoekresultaten, maar de bezoekers blijven maar uit. Herkenbaar? Het kan te maken hebben met je geen onweerstaanbare SEO titel hebt waar mensen op willen klikken. Irritant en hooguit frustrerend om te zien…

Gelukkig is er een oplossing! In deze blogpost ga ik je 7 SEO titel tips geven om ijzersterke titels te maken. Deze tips zorgen voor super aantrekkelijke titels voor zowel zoekmachines als mensen. Hierdoor krijg je meer klikken, meer bezoekers en haal je het meeste uit je webshop SEO.

Lees verder en maak jouw SEO title tags onweerstaanbaar!

Wat is een SEO titel?

Een SEO tite, ook wel title tag of meta title genoemd is een speciale titel die je aan een webpagina geeft om ervoor te zorgen dat zoekmachines zoals Google jouw pagina beter kunnen vinden en begrijpen. Deze titel is heel belangrijk omdat het de eerste indruk is die mensen krijgen wanneer ze jouw pagina zien in de zoekresultaten.

wat-is-een-seo-titel

Waarom is de SEO titel zo belangrijk?

 • Helpt zoekmachines de pagina begrijpen: Een goede SEO titel helpt zoekmachines zoals Google om jouw pagina te begrijpen en beter te plaatsen in de zoekresultaten.
 • Meer klikken (CTR): Een aantrekkelijke SEO titel trekt de aandacht van mensen die zoeken op Google. Als jouw titel opvalt, klikken meer mensen erop.
 • Geeft eerste indruk: De SEO titel is vaak het eerste wat mensen zien van jouw website. Een goede titel maakt mensen nieuwsgierig en speelt in op menselijke emoties en zorgt ervoor dat ze jouw pagina willen bezoeken.

Nu je weet wat een SEO titel is en waarom het zo belangrijk is, laten we eens kijken naar concrete SEO tips om onweerstaanbare titels te maken. Hieronder vind je 7 tips voor ijzersterke titels…

7 tips voor pakkende titels die mensen en zoekmachines niet kunnen weestaan!

 

irresistible-prue-leith

Tip 1: Verwerk het zoekwoord zo ver mogelijk vooraan.

Het eerste wat je moet weten over het maken van een goede SEO titel is dat je het belangrijkste zoekwoord zo ver mogelijk vooraan moet zetten. Waarom is dit belangrijk? Hier zijn een paar redenen:

 1. Zoekmachines begrijpen het beter: Zoekmachines zoals Google lezen titels van links naar rechts, net zoals wij dat doen. Als je zoekwoord aan het begin van de titel staat, begrijpen zoekmachines meteen waar je pagina over gaat.

 2. Mensen zien het sneller: Wanneer mensen door de zoekresultaten bladeren, hebben ze maar een paar seconden om te beslissen of ze op jouw link klikken. Als je zoekwoord vooraan staat, zien ze meteen dat jouw pagina relevant is voor wat ze zoeken.

zoekwoord-vooraan-verwerken-in-titel

Hoe kijken mensen naar zoekresultaten?

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen vaak in een F-vorm kijken wanneer ze een webpagina scannen. Dit betekent dat ze eerst horizontaal kijken langs de bovenste regel, dan een beetje naar beneden en weer horizontaal, en dan verticaal langs de linkerkant van de pagina. Dit patroon lijkt op de vorm van de letter F.

F-vorm Scanpatroon:
 • Top horizontaal: Mensen lezen eerst de bovenste regel, dus je titel moet meteen duidelijk maken waar je pagina over gaat.
 • Midden horizontaal: Daarna kijken ze nog een keer horizontaal maar iets lager op de pagina, om meer informatie te krijgen.
 • Linker verticaal: Tot slot scannen ze verticaal langs de linkerkant, waar ze belangrijke zoekwoorden en bullet points oppikken.

Omdat mensen zo lezen, is het cruciaal dat je belangrijkste zoekwoord aan het begin van je titel staat en dat je snel de waarde van de pagina over brengt. Hier straks meer over…

F-Patroon

Hoe gaat dit in zijn werk in de praktijk?

Laten we een voorbeeld nemen. Stel, je hebt een webshop die sneakers verkoopt en je wilt een blogpost schrijven over de beste sneakers voor hardlopen. Het belangrijkste zoekwoord hier is “beste sneakers voor hardlopen”.

Niet optimaal:

“Ontdek de voordelen van de beste sneakers voor hardlopen”

Betere optie:

“Beste sneakers voor hardlopen: ontdek de voordelen”

Zie je het verschil? In de tweede titel staat het zoekwoord “beste sneakers voor hardlopen” helemaal vooraan. Nu is het niet volledig fout maar het is niet optimaal, zeker als het F kijk patroon hierin meeneemt.

Tip 2: Wek nieuwsgierigheid op

Een van de beste manieren om je SEO titel onweerstaanbaar te maken is door nieuwsgierigheid op te wekken. Dit betekent dat je de lezer nieuwsgierig maakt naar wat ze zullen ontdekken als ze op jouw link klikken. 

nieuwsgierigheid-gif

Hier zijn enkele concrete manieren om dit te doen:

 1. Stel een vraag: Mensen willen graag antwoorden vinden. Als je een vraag stelt in je titel, willen ze meteen weten wat het antwoord is. Bijvoorbeeld:
  • “Hoe krijg je meer klanten met onweerstaanbare SEO titels?”
  • “Wat zijn de geheimen van succesvolle ecommerce titels?”
 2. Gebruik getallen: Getallen vallen op en geven een duidelijk beeld van wat de lezer kan verwachten. Bijvoorbeeld:
  • “5 manieren om je titels te verbeteren”
  • “10 tips voor onweerstaanbare titels”
 3. Beloftes doen: Vertel de lezer wat ze zullen krijgen of leren. Dit kan ze nieuwsgierig maken naar de details. Bijvoorbeeld:
  • “Ontdek hoe je in 7 stappen de perfecte SEO titel maakt”
  • “Leer de trucjes voor titels die klikken genereren”
 4. Maak het persoonlijk: Gebruik woorden als “jij” en “je” om de lezer direct aan te spreken. Dit maakt de titel persoonlijker en boeiender. Bijvoorbeeld:
  • “Waarom jouw SEO titels niet werken (en hoe je dit kunt oplossen)”
  • “Wat je moet weten over titels voor jouw webshop”
 5. Wek een gevoel van urgentie op: Laat de lezer weten dat ze iets belangrijks missen als ze niet klikken. Bijvoorbeeld:
  • “Mis deze 7 SEO titel tips niet!”
  • “Verbeter vandaag nog je titels met deze simpele trucs”

Door nieuwsgierigheid op te wekken in je titels, maak je mensen nieuwsgierig naar de inhoud van je pagina en vergroot je de kans dat ze klikken.

Nu we weten hoe we nieuwsgierigheid kunnen opwekken, laten we eens kijken naar een ander belangrijk aspect van SEO titels: de lengte. Laten we verder gaan met de volgende tip!

Tip 3: Maak je SEO titel niet te lang!

SEO titels spelen een cruciale rol in het aantrekken van bezoekers naar je website. Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden bij het maken van een SEO titel is de lengte. Hier is waarom het belangrijk is om je titels niet te lang te maken en hoe je de ideale lengte kunt bereiken.

Waarom de lengte van je SEO titel belangrijk is

 1. Zoekmachines zoals Google hebben limieten: Google laat slechts een bepaald aantal tekens zien in de zoekresultaten. Als je titel te lang is, wordt deze afgekapt en zien bezoekers niet de volledige titel. Dit kan ervoor zorgen dat je titel minder aantrekkelijk is en minder mensen erop klikken.
 2. Helderheid voor de lezer: Een korte, bondige titel is makkelijker te begrijpen en trekt sneller de aandacht van mensen die door de zoekresultaten bladeren.
ideale-lengte-seo-titel

Wat is de ideale lengte voor een SEO titel?

De ideale lengte voor een SEO titel ligt tussen de 40 en 60 tekens. Dit zorgt ervoor dat je titel volledig zichtbaar is in de zoekresultaten en toch genoeg informatie bevat om aantrekkelijk te zijn en genoeg context biedt. 

Uit dit onderzoek van backlinko (bekende SEO blog) bleek ook dat titels tussen de 40 en 60 karakters het beste presteerde op de Click through rate!

Tips voor het maken van een korte en krachtige SEO titel

 1. Houd het simpel: Gebruik duidelijke en eenvoudige woorden. Vermijd jargon en complexe termen.
 2. Gebruik getallen: Titels met getallen trekken vaak meer aandacht. Bijvoorbeeld: “5 tips voor een perfecte SEO titel”.
 3. Vermijd onnodige woorden: Schrap overbodige woorden die geen waarde toevoegen aan je titel.
 4. Gebruik krachtige woorden: Woorden zoals “ontdek”, “beste”, “onmisbaar” kunnen je titel aantrekkelijker maken.
 5. Controleer de lengte: Gebruik Yoast SEO plugin om de lengte van je titel te controleren.
yoast-seo-titel-checken

Voorbeeld van een korte en krachtige SEO titel

Stel je hebt een webshop die schoenen verkoopt.

Een lange titel zoals “Koop nu de beste en meest comfortabele hardloopschoenen voor dames bij onze online winkel” gaat afgekapt worden in de zoekresultaten en is ook niet in aantrekkelijk voor gebruikers.

Een betere optie zou zijn: “Beste hardloopschoenen voor dames – Comfortabel & betaalbaar”. Een stuk korter, zoekwoord aan het begin en alle informatie wordt nog steeds gegeven.

Nu je weet hoe je de lengte van je SEO titels kunt optimaliseren, ben je een stap dichter bij het creëren van onweerstaanbare titels. Maar lengte is niet het enige dat telt. In de volgende tip gaan we kijken naar hoe je titels van je concurrenten kunt analyseren en verbeteren om nog betere resultaten te behalen!

Tip 4: Titels stelen en verbeteren

Een goede manier om onweerstaanbare SEO titels te maken, is door te kijken naar wat je concurrenten doen en dit te verbeteren. Dit klinkt misschien een beetje stout, maar het is een slimme strategie die veel marketeers gebruiken. Hier is hoe je dat kunt doen:

Stap 1: Zoek je Concurrenten

Begin met het vinden van je belangrijkste concurrenten. Dit zijn bedrijven die dezelfde producten of diensten aanbieden als jij. Gebruik tools zoals Ahrefs, SEMrush, of gewoon een snelle Google-zoekopdracht om te zien welke websites hoog scoren voor jouw belangrijkste zoekwoorden.

Stap 2: Analyseer hun titels

Kijk naar de titels die je concurrenten gebruiken. Noteer de titels die hoog in de zoekresultaten staan. Let op hoe ze hun zoekwoorden gebruiken, welke woorden ze gebruiken om nieuwsgierigheid te wekken, en hoe lang hun titels zijn. Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen:

 • Staat het zoekwoord vooraan in de titel?
 • Wekt de titel nieuwsgierigheid op?
 • Is de titel kort en krachtig?

Onthoud dat de zoekresultaten een weerspiegeling zijn van wat mensen graag willen zien. Dit betekent dat als een titel hoog scoort, het waarschijnlijk een titel is die veel mensen aanspreekt en waar ze op klikken. Door deze titels te analyseren, kun je leren wat werkt en wat niet.

screenshot-serp-concurrentie-titel-analyze

Stap 3: Verbeter hun titels

Nu komt het leuke deel: het verbeteren van de titels. Je kunt dit doen door:

 • Het zoekwoord verder vooraan: Zet het zoekwoord helemaal vooraan als dat nog niet het geval is.
 • Meer nieuwsgierigheid toe te voegen: Voeg woorden of zinnen toe die lezers nieuwsgierig maken. Bijvoorbeeld, verander “De beste SEO tips” in “Ontdek de 10 beste SEO tips die experts gebruiken”.
 • De titel korter en krachtiger maken: Als de titel te lang is, probeer deze korter te maken zonder de belangrijkste informatie te verliezen. Bijvoorbeeld, in plaats van “Hoe je betere SEO titels kunt maken voor je blog posts”, kun je zeggen “Betere SEO titels maken: zo doe je dat”.

Voorbeeld…

Stel, je concurrent heeft de titel: “Tips voor betere SEO titels die je moet weten”. Je kunt deze verbeteren door:

 • Het zoekwoord vooraan te plaatsen: “SEO titels: 7 tips die je moet weten”
 • Meer nieuwsgierigheid toe te voegen: “SEO titels: de 7 tips die je moet weten”
 • De titel krachtiger te maken: “SEO titels: 7 cruciale tips die je niet mag missen”

Stap 4: Test en pas aan

Na het verbeteren van de titels, test ze op je eigen website. Kijk welke titels beter presteren qua klikken en verkeer. Blijf experimenteren en aanpassen om de beste resultaten te behalen.

illustratie-seo-titls -testen

Nu je weet hoe je titels kunt stelen en verbeteren, is het tijd om te leren hoe je je titels kunt aanpassen op het type pagina. Dit zorgt ervoor dat je titels altijd relevant en aantrekkelijk zijn, ongeacht waar ze op je website verschijnen. Lees verder en ontdek hoe je dit doet…

Tip 5: Pas de titel aan op het type pagina

Het is belangrijk om te weten dat verschillende soorten webpagina’s verschillende doelen hebben. Daarom moeten de titels van deze pagina’s ook verschillend zijn. Hier is hoe je titels kunt aanpassen op basis van het type pagina:

1. Blogpagina’s

 • Doel: Informeren of vermaken.
 • Titel Strategie: Gebruik woorden die nieuwsgierigheid opwekken en aangeven dat er waardevolle informatie te vinden is en ook welke informatie er te vinden valt..
 • Voorbeeld: “Alles wat je moet weten over SEO title tags in 2024”
screenshot-serp-titels-blogpost

2. Productpagina’s

 • Doel: Verkoop stimuleren en genoeg informatie over het product geven.
 • Titel Strategie: Gebruik het productnaam en belangrijke kenmerken. Voeg ook een reden toe waarom dit product bijzonder is, wanneer dit logisch is.Maar de format ziet er vaak als volgt uit: [Merk] [Product naam] [kenmerk 1] [kenmerk 2]
 • Voorbeeld: “Samsung Galaxy S22 –  48 uur batterij – 256GB”
screenshot-serp-titels-productpagina

3. Categoriepagina’s

 • Doel: Bredere productgroepen presenteren.
 • Titel Strategie: Houd de titel breed en beschrijvend. Focus op het type producten en een belangrijk voordeel.
 • Voorbeeld: “Laptops voor Studenten – Betaalbaar en Betrouwbaar”
screenshot-serp-titels-categoriepagina

Tip 6: Highlight de waarde van de pagina snel

Als je een SEO titel schrijft, is het cruciaal om meteen duidelijk te maken wat de waarde van de pagina is. Mensen hebben vaak weinig tijd en willen snel weten waarom ze op jouw link moeten klikken. Als je snel de waarde van je pagina communiceert, geef je mensen een reden om door te klikken en dit zullen ze dan hoog waarschijnlijk dan ook sneller doen!

better-be-quick-derek-channing

4 manieren hoe je de waarde in de titel kunt benadrukken.

Hier zijn een paar simpele tips om de waarde van je pagina snel te communiceren in je SEO titel:

 1. Gebruik duidelijke en beschrijvende woorden:
  • Ik blijf het zeggen… Vertel meteen wat bezoekers kunnen verwachten. Als je bijvoorbeeld een gids hebt over “10 manieren om je SEO te verbeteren,” zorg dan dat dit duidelijk is in de titel.
  • Voorbeeld: “10 Simpele Tips om je SEO te Verbeteren” is veel duidelijker dan een simpele titel zoals “SEO verbeteren.” wat het primair zoekwoord is.
 2. Benadruk het voordeel voor de lezer:
  • Laat zien wat het specifieke voordeel is. Waarom zou iemand jouw pagina bezoeken? Wat leren ze of krijgen ze dat hun leven makkelijker maakt?
  • Voorbeeld: “10 Tips om Je SEO te Verbeteren en Meer Verkeer te Krijgen” vertelt duidelijk het voordeel (meer verkeer).
 3. Wees specifiek en concreet:
  • Vermijd vage woorden. Geef specifieke aantallen of resultaten die mensen kunnen verwachten.
  • Voorbeeld: “Hoe Je Binnen 30 Dagen Je SEO Kunt Verbeteren” geeft een duidelijke tijdlijn en doel.
 4. Voeg een unieke waarde toe:
  • Wat maakt jouw pagina anders dan de rest? Voeg iets unieks toe dat je onderscheidt van anderen.
  • Voorbeeld: “10 Gratis SEO Tools om Je SEO te Verbeteren” biedt een unieke waarde door te benadrukken dat de tools gratis zijn.
Pakkende titel voorbeelden:
 • “Pakkende Titel Voorbeelden: Inspireer je Volgers met Deze Titels”
 • “SEO Titel Voorbeeld: Beste Praktijken voor E-commerce Websites”
 • “SEA wat is dat? 5 redenen waarom SEA onmisbaar is voor online succes!”

Door snel de waarde van de pagina te communiceren, zorg je ervoor dat mensen begrijpen wat ze kunnen verwachten en waarom het de moeite waard is om op jouw link te klikken.

Dit verhoogt niet alleen je click-through rate, maar ook de kans dat bezoekers langer op je website blijven en andere pagina’s verkennen omdat je eerlijk communiceert wat ze gaan vinden op de pagina.

Tip 7: Maak unieke titels voor elke pagina

Het is super belangrijk om voor elke pagina op je website een unieke SEO titel te maken. Maar waarom is dat zo belangrijk? Laten we dat eenvoudig uitleggen.

 1. Duplicate Content Voorkomen: Als meerdere pagina’s dezelfde titel hebben, kan Google in de war raken. Google weet dan niet welke pagina belangrijker is en dat kan ervoor zorgen dat je website slechter scoort in de zoekresultaten.
 2. Keyword Kannibalisatie Voorkomen: Dit betekent dat je eigen pagina’s met elkaar concurreren voor dezelfde zoekwoorden. Dit kan ervoor zorgen dat beide pagina’s niet goed scoort, omdat ze allebei om dezelfde plek strijden.
voorbeeld-kanibalisatie

Gebruik van Yoast SEO voor Automatische Titels

Yoast SEO is een handige tool die je kunt gebruiken om automatische titels te genereren. Met Yoast SEO kun je preset titels instellen die automatisch zoekwoorden en andere variabelen invoegen. Dit maakt het een stuk makkelijker om unieke titels te maken zonder er veel tijd aan te besteden.

 • Preset Titels Instellen: In Yoast SEO kun je sjablonen maken die automatisch de titel vullen met het zoekwoord en andere informatie.
  • Bijvoorbeeld: Je kunt een sjabloon maken zoals “%_title% kopen bij %_sitename% met gratis verzending”. Dit zou dan automatisch “Zwarte sportschoenen kopen bij JouwWebwinkel met gratis verzending” worden.

Op deze manier hoef je niet constant voor elke pagina een helemaal nieuwe titel verzinnen, maar heb je toch voor elke pagina een unieke titel.

Belangrijk om te vermelden is wel dat je dit niet van toepassing is bij blogs. Blogs hebben meer aandacht nodig om een overtuigende titel te maken.

Deze manier van titels genereren is vooral handig voor producten en categorie pagina’s.

screenshot-yoast-seo-automatische-titel

Tip 7: Bewezen copywriting titel formules + voorbeelden pakkende titels

Een goede titel kan het verschil maken tussen een klik en genegeerd worden. Hier zijn vijf bewezen formules voor pakkende titels die je makkelijk kunt invullen en gebruiken. 

1. Hoe je [iets doen] in [#] simpele stappen

 • Uitleg: Mensen houden van duidelijke stappenplannen. Deze titels beloven dat iets moeilijks gemakkelijk wordt met een paar eenvoudige stappen.
 • Voorbeeld: “Hoe schrijf je de perfecte SEO tekst in 5 simpele stappen”
 • Waarom het werkt: Deze titel belooft een eenvoudig te volgen handleiding, wat vooral aantrekkelijk is voor mensen die niet veel tijd hebben en graag een duidelijk stappenplan volgen.

2. [Iets doen] zoals [deze expert] zonder [dit negatieve]

 • Uitleg: Deze titel belooft dat je iets kunt bereiken zoals een expert, maar zonder de nadelen die meestal gepaard gaan met die prestatie.
 • Voorbeeld: “Schrijf pakkende SEO titels zoals een pro zonder uren onderzoek”
 • Waarom het werkt: Het speelt in op de wens om iets snel en gemakkelijk te doen, met dezelfde resultaten als een expert.

3. [#] dingen die ik heb geleerd terwijl ik [iets deed]

 • Uitleg: Deze titels zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen en leren, wat ze authentiek en boeiend maakt.
 • Voorbeeld: “10 dingen die ik heb geleerd terwijl ik mijn website optimaliseerde voor SEO”
 • Waarom het werkt: Mensen zijn nieuwsgierig naar persoonlijke verhalen en lessen die ze zelf kunnen toepassen.

4. [#] geheime manieren om [iets te doen]

 • Uitleg: Het woord “geheim” wekt nieuwsgierigheid. Mensen willen graag insider tips en trucjes leren.
 • Voorbeeld: “5 geheime manieren om je SEO ranking te verbeteren”
 • Waarom het werkt: Deze titel belooft waardevolle informatie die niet algemeen bekend is, wat het aantrekkelijk maakt om te lezen.

5. [#] [gek bijvoeglijk naamwoord] dingen die je moet [doen/weten] [voor/na] je [iets doet]

 • Uitleg: Deze titels gebruiken een sterk bijvoeglijk naamwoord om de aandacht te trekken en beloven waardevolle inzichten of tips.
 • Voorbeeld: “7 verrassende dingen die je moet weten voor je een SEO titel maakt”
 • Waarom het werkt: Het sterke bijvoeglijk naamwoord en de belofte van belangrijke informatie trekken de lezer aan.

Om helemaal eerlijk te zijn deze formules hebben we natuurlijk niet zelf gemaakt en bedacht, deze zijn al tientallen jaren bewezen frameworks voor titels en we hebben deze frame works geleerd in een beginners copywriting course op Udemy, je kunt de cursus hier vinden.

Ook zie je dat deze frameworks geen rekening houden met het zoekwoord vooraan plaatsen, dit is iets wat je in gedachten moet nemen. Maar meestal zolang het zoekwoord in de titel staat is het oké. Uiteindelijk gaat het ook om hoe goed de pagina presteert. 

Nu je enkele bewezen formules voor pakkende titels hebt gezien, vraag je je misschien af hoe je deze titels zelf kunt maken zonder uren bezig te zijn. Gelukkig zijn er tools die je kunnen helpen om effectieve title tags te maken. Laten we eens kijken naar enkele van deze handige tools.

Tools je te helpen om goede title tags te maken die aanslaan

Het verzinnen van een pakkende titel is soms super lastig! ‘Writer’s block’ is een bekend fenomeen onder content makers die ervoor zorgt dat even geen inspiratie hebt en geen woord op papier krijgt. Hier kunnen de volgende tools bij helpen…

ChatGPT

ChatGPT is een geweldige tool om pakkende SEO titels te maken. Het makt gebruik van AI en genereert verassend goed titels, zeker als je duidelijke instructies geeft. Hier is hoe je het gebuikt:

 • Hoe gebruik je ChatGPT voor SEO titels?

  1. Ga naar de ChatGPT-website: Open je browser en zoek naar ChatGPT of ga naar de OpenAI-website.
  2. Voer je zoekwoorden in: Typ de belangrijkste zoekwoorden die je wilt gebruiken in je titel. Bijvoorbeeld, “beste laptops 2024.”
  3. Vraag om titelideeën: Vraag ChatGPT om ideeën voor pakkende titels. Bijvoorbeeld, “Kun je me helpen met een pakkende titel voor een blog over de beste laptops van 2024?”
  4. Kies de beste titel: ChatGPT geeft je verschillende suggesties. Kies degene die het beste past bij je artikel en doelgroep.
screenshot-chatgpt-seo-titels-genereren

Voordelen van ChatGPT gebruiken:

 • Het genereert snel meerdere titelopties.
 • Het helpt je creatief te denken.
 • Het kan zoekwoorden effectief in de titel verwerken.
 • Je kunt voort bouwen op eerdere gegenereerde titels.
 • Je kunt specifieke instructies geven om titels te genereren die precies passen bij je niche en doelgroep.

Ahrefs Blog Titel Generator

Ahrefs biedt een gratis tool die specifiek is ontworpen om je te helpen bij het maken van sterke blog titels. De Ahrefs Blog Titel Generator is gebruiksvriendelijk en kan je inspireren met veel creatieve titelsuggesties. Hier is hoe je het kunt gebruiken:

 • Hoe gebruik je Ahrefs Blog Titel Generator?

  1. Ga naar de Ahrefs Blog Titel Generator: Zoek online naar de Ahrefs Blog Titel Generator en open de tool.
  2. Voer je zoekwoorden in: Typ de belangrijkste zoekwoorden voor je artikel in de zoekbalk. Bijvoorbeeld, “snelle afvaltips.”
  3. Bekijk de gegenereerde titels: De tool geeft je verschillende titelsuggesties gebaseerd op je zoekwoorden.
  4. Selecteer de beste titel: Kies de titel die het meest relevant en aantrekkelijk is voor je doelgroep.
screenshot-ahrefs-blog-titel-generator

Waarom Ahrefs Blog Titel Generator gebruiken?

 • Het is gratis en gemakkelijk toegankelijk.
 • Het biedt veel creatieve en SEO-vriendelijke titels.
 • Het helpt je om snel met nieuwe ideeën te komen.
 • Snel verschillende soorten stijlen van titels
 • Super gebruiksvriendelijk en simpel in gebruik

Samenvattende woorden…

Het maken van onweerstaanbare SEO titels is makkelijker dan je denkt als je de juiste tips en tools gebruikt. Door de zoekwoorden vooraan te zetten, nieuwsgierigheid op te wekken, en de lengte van je titels in de gaten te houden, kun je ervoor zorgen dat zowel mensen als zoekmachines je titels geweldig vinden. Vergeet niet om unieke titels voor elke pagina te maken en de waarde van je pagina snel te laten zien.

Hier zijn de belangrijkste punten om te onthouden:

 1. Zet je belangrijkste zoekwoord vooraan in de titel.
 2. Maak mensen nieuwsgierig met je titel.
 3. Houd je titels kort en krachtig.
 4. Leer van je concurrenten en verbeter hun titels.
 5. Pas je titel aan op het type pagina.
 6. Laat snel zien wat de waarde van je pagina is.
 7. Maak unieke titels voor elke pagina.

Hulp met het maken van SEO titels, SEO content of zoek je hulp je gehele SEO

Boek een GRATIS call, waarin we gaan kijken naar jouw huidige SEO situatie geven we direct al een paar SEO tips mee die specifiek op jouw webwinkel zijn afgestemd.

Boek hier jouw call, dan spreken we je binnenkort.

Voor nu, tot de volgende…

Ontdek meer om te leren

Wil je dit toepassen?

Klik hieronder en Neem contact op!

matthijs-boon-digital-bean